Souboj Titánů - poslechová akce

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
efičák
Příspěvky: 1963
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od efičák »

bubuxin píše:Zvuk na kadejakých výstavách roznesiete na kopytách a tuná iba sucho konštatujete "Dojmy a zkušenosti se budou lišit, protože každý má jiné uši." ????

Co přesně, se ti nezdá na faktu, že každý jsme úplně jiný?
Fakta jsou na slovanetu. Poslechové dojmy napíše každý za sebe tady i tam.

Žádnou výstavu nekopytuju, to spíš hovoří o Tobě.

Jestli chceš zpětnou vazbu, požádej konkrétně konkrétního člena.

Když cituješ z mého příspěvku, mohl by ses zeptat mě, kdybys to uměl.

Nechce se mi s míchat do hněvu mezi bohy - souboje Titánů.

Moje subjektivní hodnocení a je vlastní pouze mě, nikomu jinému a budu mít pocit zadostiučinění, když budu s hodnocením sám a s nikým se neshodnu !!!

Přikládám audiogram 20Hz-16 kHz.
Pokles 20 decibelů na 3 k Hz.

Zkušenost s Shan 530, Phonar P4 a nyní zamilován do dvoupásem Dawsoo, s ozvučnicí ala Xavian 270 s měniči Seas Vitange W-17. Beznadějný analogový fanatik, na akci byl pouze čistý číselný zdroj. :shock:

Předně reprosoustavy Wilson Audio oživí jedině ultimátní zesilovače jako jsou monobloky Cello.

1. místo : Na prvních třech místech se umístily monobloky Cello, bohužel bez předzesilovače Cello.
2. místo : Cello
3. místo : Cello

4. místo : PMA P4 ( pan Macura jej takto označil) na předzesilovači PS Audio vynikl jeho jemný cit pro atmosféru a současně slušnou pevnost basů soustav WA.
Nová cena : 55t. za hotový zesilovač, jej učinila dosažitelným a s ovladatelnější reprosoustavou, případně elektronkovým předzesilovačem, se může stát i mou volbou. *thumbs up*
- je podle elektrotechnika a kamaráda Kilograma, provedení signálových drátků u transformátoru.
Ale to je pro bastlíře maličkost...

5. místo : Tomův DPA330. Za 25 táců velmi dobré a kvalitní. Vzhledem k ceně a exkluzivitě pár kusů,kdo koupil - vyhrál.
Stejně jako jiné DIY zesilovače (Federman), je zesilovač majetkem Toma.
On je zhotovitel a výsledek plně odpovídá jeho erudici a vkusu.
Navíc je to velmi sympatická bytost a tak slušného a tolerantního člena si vážím.
Je to můj lektor MC HO Sumiko, za což jsem mu velmi vděčný.
Kéž i my ostatní, umíme být kombinací vědomostí a skromnosti.
*thumbs up*

6. místo : NVE 120 ten člověk mi velmi ublížil ( 38t.), Novák Václav ze Zlína je moje černá ovce a díky milosrdnému času už jeho podvod s reprosoustavami osazenými nejlevnější řadou čínských repro Monacor přebolel. Ano, elektronka před mosfetovým koncem na Čajkovském zahrála. Znám ten ten zvuk. Má své kvality, ale ... již nikdy.
Bas naznačen, bez začátku a konce. takto ne, Davidusi, milovníku varhanního čárkovaného E. :)
Nákupní cena z druhé ruky, 10t. je slušná a pro běžné, snadno krmitelné reprosoustavy to odvede svou práci.
Měření pana Macury a odborný komentář na Slovanetu. (čekal jsem průůůšvih a ono ne)

7. místo : DIY zesilovač od Renowna, osazený moduly pana Federmana.
Nehořel, jak sugerovali vzdělaní, nesyčel, nehuhňal, zesiloval.
Ideální tlustý drát se ziskem.
Ale kde je libozvučný gongový zvuk jazzového činelu Avishay Cohen ?
Kde je dadaftovo 3D? Jen a je zvuková stěna a to je pro mne málo.
Já mám doma olizování uší. Není cesty zpět, já rád ten 3D svět...
Kontrola basových membrán se změnila v náznak...
Což mohlo vzbudit dojem, že ubylo dunění basových módů v poslechovce-salonku hotelu.
Cena modulů : 9t., plus potřebný zbytek zesilovače, dává prostor pro mnoho komerčních osvědčených značek s komfortem obsluhy a funkcí, případně integrovaným phono modulem a k tomu plejáda vitange ikonických přístrojů z dob, kdy Hi-Fi bylo životním stylem.
Pro odborníky a lidi s chutí postavit si své, to jak věřím má svou kvalitu.

Protože pan Federman nemůže přispět vinou pozastavení členství, zkopíruji jeho mail.
Cituji :

"Přeji pěkný den,

akce si myslím byla velmi vydařená a nemáte se mi zač omlouvat, z mé strany bylo již napsáno téměř vše, měl jste možnost slyšet DPA i HQQF, dále nemá cenu již nic komentovat. Něco málo zveřejní Macura až dorazí domů.

Zveřejnění mého pozastavení je unikátní, zvyšuje to napětí klidu před bouří a mnozí zůstávají v neustálém napětí. To jaké jsou mé zesilovač e vím dobře a po včerejšku zřejmě i někteří další, bojím se, že když to mnozí napíší jak to slyšeli bude jim mnohé zazlíváno, ale to je již pro mne minulost.

Po včerejšku se jasně ukázalo, že výkon má nemalý podíl na projevu, Monoblok Cello-Encore-150 má 600W/4Ω a můj měl tak třetinu, což je již na takovou akci málo. Proto na příští akci připravím svůj můstek s obdobným výkonem jako Cello, pak to bude ještě zajímavější.

Přeji krásný zbytek víkendu.

Renown
Příspěvky: 2320
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od Renown »

Ano akce se moc vydařila. Od úvodního Efičákova projevu (Superstar chodí na každou schůzku pozdě) až po závěrečný úklid. Děkuji všem co přijeli !
Abychom upřesnili co tam bylo a co jsme testovali.

Koncové zesilovače v testu :
DPA330, neměřeno jeho majitel odjel domů dříve než se začalo měřit
HQQF (zde PMA naměřil 110W/8ohmů, mělo to přechodové zkreslení na 10kHz a měnící se tvar náběžné hrany obdélníku s jeho amplitudou, ale asi více sám PMA na Slovanetu)
PMA Big Brother (výkon ještě vyšší než HQQF, pokud si vzpomínám 150W/8ohmů, měření příkladné, ale opět odkazuji na Slovanet)
NVE 120, tam byl výkon asi kolem 100W/8ohmů
velmi jsme toužili po Buntofonu PA300SE, ale v rozporu s tvrzením jeho tvůrce že jich je na Moravě spoustu, nikdo nám jej nenabídnul a konstruktér nám jej také nepůjčil. Asi proto mají své důvody ať již jsou jakékoliv .......
Mimo test :
monobloky Cello Encore 150 (výkon 250W/8ohmů ačkoliv výrobce deklaruje 150W/8ohmů) při 100kHz a výstupním napětí 20V nastala humorná chvilka, kdy se Cello odpojilo a odmítlo dále fungovat. Po dvou hodinách se znovu rozjelo :D


Měli jsme tři testovací skladby : Pat Coil (šukací jazz), Overture k 1812 (nádherná klasika) a I still haven´t found what I am loking for od U2 (klasický rock)
Po čtvrté sérii už jsem ten šukací jazz nemohl zkousnout.

Vítěz testu podle mne s náskokem čtyř délek : PMA , pak HQQF, DPA330 a NVE

NVE na posledním místě, žádné basy, nezáživný zvuk, dynamika taky špatně
DPA330 dle mého názoru ukřičený, nezajímavý zvuk, lepší basy než HQQF
HQQF celkově příjemnější než dva předchozí, lepší středy než DPA330, basy méně přesné než DPA, ale naprosto nekultivované chování. po zapnutí přístroje rána do beden, po které se mnohým protočily panenky, někdy nelze zapnout, protože to nedovolí ochrany a je třeba to zapnout vícekrát atd.. Ale zvuk byl pro mne překvapením. Když jsem si ten zesilovač pustil u sebe doma, tak se mi zdál zvuk tragický ve srovnání s aparátem který mám ve své poslechovce a myslel jsem si, že na veřejné akci musí totálně vyhučet. Nestalo se.
PMA nejpřirozenější podání, drajv, energie a současně lehkost

DPA330 možná doplatil na to, že šel na řadu po úvodním seznámení s aparátem, které proběhlo na monoblocích Cello, ten rozdíl byl velký a to možná DPAčkám ublížilo. Ale po DPA šel HQQF a prostě byl lepší. Pak šlo NVE a PMA nakonec, to byl konec testu a pak mimo soutěž znovu Cello pro porovnání. Pevnost a lehkost s jakou Cello hrály byla kus před ostatními.

Nerad bych, aby došlo k nejasnostem proto :
1. zvuk hodnotím pouze ve srovnání s monobloky Cello. Pokud píši, že to bylo nezáživné, tak to znamená nezáživné ve srovnání s referenčními přístroji. Ve srovnání s jinými přístroji by mohly na tom být testované přístroje zcela jinak.
2. bylo to testování na určitém aparátu za určitých a nepřenositelných podmínek. Je možné, že za jiných podmínek by to dopadlo zcela jinak
3. výše uvedené je pouze můj subjektivní názor a v žádném případě se nemusí ztotožňovat se zvukovými preferencemi jiných posluchačů. Připouštím, že jiné preference mohou být zcela odlišné.
4. připouštím, že mohu být do jisté míry ovlivňen svým domácím aparátem a nejsem dostatečně schopen akceptovat jiný zvuk, případně nejsem schopen ocenit kvality jiného zvuku
5. jsem ovlivněn i názory lidí se kterými se stýkám, (pro své "obdivovatele" uvádím, že mezi ně rozhodně nepočítám p. Federmanna, jeho jsem viděl celkem třikrát, potřetí to bylo právě včera)
Naposledy upravil(a) Renown dne 05 čer 2011 12:51, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od Aleska »

Bohušu,
necítím, že bych to přehnal.
Tu svoji nevymáchanou hubu klidně zavřu a nechám si kydy pro sebe.

Ale nevím, zda je možné považovat za chybu to, že jsem nehodlal jet 350 km tam a 350 km zpět - spíše jsem udělal chybu v tom, že jsem věřil v objektivní posouzení a v objektivní popis toho, co se tam odehrávalo. To si raději skutečně počkám na objektivní posouzení akce PMA na Slovanetu, něčemu se věřit musí. Člověk toho nesmí chtít moc, že ?

CharlieCh
Příspěvky: 126
Registrován: 24 pro 2009 14:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od CharlieCh »

Jelikož jsem včera odjížděl v době, kdy byl Renown mimo objekt hotelu, je tak fakticky jediným, se kterým jsem se nerozloučil osobně - takže díky za velmi příjemně strávený čas ve výborné společnosti, jak účastníků, tak i strojoven. Byl jsem hodně zvědavý na F., hlavně díky tomu všemu povyku kolem a můj názor je ten, že obstál se ctí. Další hodnocení ponechám na svých zkušenějších kolegech.

CharlieCh
Příspěvky: 126
Registrován: 24 pro 2009 14:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od CharlieCh »

Aleska píše:Bohušu,...spíše jsem udělal chybu v tom, že jsem věřil v objektivní posouzení a v objektivní popis toho, co se tam odehrávalo. To si raději skutečně počkám na objektivní posouzení akce PMA na Slovanetu, něčemu se věřit musí. Člověk toho nesmí chtít moc, že ?
Posouzení nikdy nebude objektivní, protože už v průběhu akce se názory velmi různily, jediné objektivní je měření PMA, ale to nevím, jestli ti vypoví dostatečně o tom, jak který zes hrál ... mě by to třeba moc neřeklo. Při této příležitosti se sluší poděkovat PMA, že vážil tu cestu a zasvětil nás do tajů měření a zároveň vysvětlil, vo co vlastně gou.

bubuxin
Příspěvky: 452
Registrován: 27 čer 2008 23:56
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od bubuxin »

Takto nejako som si predstavoval hodnotenie.
efičák: Vôbec som nenarážal na teba, aj keď som požičal tvoje vyjadrenie. Myslel som to všeobecne a tebe sa ospravedlňujem.

Renown
Příspěvky: 2320
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od Renown »

Alesko, ty jsi prostě tím kým jsi. Nerad bych si vykoledoval ban od SamoT a tak nenapíšu to podstatné slovo. Měl jsi možnost jako kdokoliv jiný přijet a udělat si vlastní názor. Pokud jsi tak neučinil, tak by ses měl zdržet komentářů, zavřít skutečně tu svou nevymáchanou držku a neosočovat lidi, kteří na té akci byli za to, že ti nehodlají do detailu vyklopit to co bys rád slyšel. To že tam byli a závěr který si z toho vyvodili, je jejich vlastnictví, takže co můžeš udělat je pouze to, že je můžeš slušně požádat, zda by se s tebou o ně nepodělili

Uživatelský avatar
Aleska
Příspěvky: 2673
Registrován: 02 kvě 2008 07:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od Aleska »

Renowne *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Každý jsme nějaký,
ale to tvé hodnocení akce je dobré a objektivní.

durgo
Příspěvky: 170
Registrován: 18 dub 2008 17:41
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od durgo »

eficak
renown
díky za zhodnotenie akcie *thumbs up*
snáď názorov pribudne

efičák
Příspěvky: 1963
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od efičák »

Renown, děkuji za přesné údaje první skladba : Pat Coil (šukací jazz).
A nejen uši máme každý jiné, ale především mezi ušima to máš srovnané diametrálně lépe.
*thumbs up*

Z tvého příspěvku je jasné, ža jsme byli každý na úplně jiné akci, což je úplně v pořádku a koleruje to s mým tvrzením, že uši a Názory, máme každý jiné.

Když se od mých sluchově obdařenějších guru, jako je Bohuš, Ty a další milí kamarádi a názoristé.highendisté.slovaneťané.hifipassioni.audiowebíci...podstatně lišili v hodnocení zvuku identické aparatury a hudby, nechápu, jak se můžeme domluvit tady v světě obrázků na monitoru...

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6633
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od dadaft »

eficak píše:Výsledky měření Renownova zesilovače s moduly pana Federmana se budou intenzivně diskutovat na Slovanetu a protože vyvolává takové vášně, pozastavuji dočasně členství p.Federmanovi .
Testovaný zesilovač na rozdíl od ostatních, není jeho dílo ani majetek.
efičáku, nechtěl bys to moderování raději přenechat samoTáři?
roky na Federmana lili asfalt, a když to nejen nevybouchlo, ale i hrálo, tak má zase držet hubu, protože on na tom vlastně nemá žádný podíl?

Uživatelský avatar
samoT
Příspěvky: 339
Registrován: 03 srp 2010 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od samoT »

eficak píše:
Protože pan Federman nemůže přispět vinou pozastavení členství, zkopíruji jeho mail.
Cituji :

"Přeji pěkný den,

akce si myslím byla velmi vydařená a nemáte se mi zač omlouvat, z mé strany bylo již napsáno téměř vše, měl jste možnost slyšet DPA i HQQF, dále nemá cenu již nic komentovat. Něco málo zveřejní Macura až dorazí domů.

Zveřejnění mého pozastavení je unikátní, zvyšuje to napětí klidu před bouří a mnozí zůstávají v neustálém napětí. To jaké jsou mé zesilovač e vím dobře a po včerejšku zřejmě i někteří další, bojím se, že když to mnozí napíší jak to slyšeli bude jim mnohé zazlíváno, ale to je již pro mne minulost.

Po včerejšku se jasně ukázalo, že výkon má nemalý podíl na projevu, Monoblok Cello-Encore-150 má 600W/4Ω a můj měl tak třetinu, což je již na takovou akci málo. Proto na příští akci připravím svůj můstek s obdobným výkonem jako Cello, pak to bude ještě zajímavější.

Přeji krásný zbytek víkendu.
Jelikož eficak doplnil do svého příspěvku vyjádření p.F. a tak, aby ho někdo nepřehlédnul ho zde cituji.

CharlieCh
Příspěvky: 126
Registrován: 24 pro 2009 14:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od CharlieCh »

eficak píše:...Když se od mých sluchově obdařenějších guru, jako je Bohuš, Ty a další milí kamarádi a názoristé.highendisté.slovaneťané.hifipassioni.audiowebíci...podstatně lišili v hodnocení zvuku identické aparatury a hudby, nechápu, jak se můžeme domluvit tady v světě obrázků na monitoru...
Protože jsme schopni akceptovat i názory jiných a ne jenom ten svůj?

Ale taky bych se přimlouval za to, abys ponechal BF přístup, koneckonců, když tě ocituji "Výsledky měření Renownova zesilovače s moduly pana Federmana ... Testovaný zesilovač na rozdíl od ostatních, není jeho dílo ani majetek." Notabene, BANovat přece můžeš kdykoli.

efičák
Příspěvky: 1963
Registrován: 18 dub 2008 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Souboj Titánů - poslechová akce

Příspěvek od efičák »

1. Nemohu otevřít učet panu Federmanovi, protože před akcí porušil slib zdrženlivosti. :D
2. Měla být akce na jednom komerčním webzinu a přes slib porušil klid zbraní.
3. Do třetice počkám, až se adrenalin odplaví, je to mé konečné rozhodnutí.


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů