jkb4 píše:No, určitě by se širokopásmové repráky měly zdola oříznout, ať nehrozí velká výchylka membrány a vyhneme se tak zkreslení na středech, které popisuje Efičák.
jkb4 píše:No, určitě by se širokopásmové repráky měly zdola oříznout, ať nehrozí velká výchylka membrány a vyhneme se tak zkreslení na středech, které popisuje Efičák.
Souhlasím s oříznutím basů a zkreslující výchylkou hornů.
Trochu bych to upřesnil.
Dopplerův jev?
Zcela určitě to není zdvih na středech.
To horny samy mají takový průběh reprodukce.
A taky pokles na 15 kHz tomu dává důraz. Ne, horny nejsou ideál.
Ale nic není dokonalé. Výměnou za své dětské nemoci, předávají dynamiku, bezprostřednost a skvělý prostor.
Je-li Fostex 206 FE zapojený na rovný zesilovač, je pro mne zvuk po chvíli neposlouchatelný.
Nestačí oříznutí na 200 Hz. Horn má zvlněnou charakteristiku, a tu umí levně a jednoduše srovnat mikrofon domácího kina.
Stejně tak, se dá v menu receiveru, oříznout od kolika Hz půjde signál do hornů.
Lahůdka.
Prostě mě zaujal, kultivovaný klidný zvuk, dosažený korekčně upravenou křivkou z kina.
Není to to ohnivé a strhující, jak to umí flaškáč.
Je to více hi-fi a přesto zůstává ta bezprostřednost a radost.
Prostě reprák, bez výhybky.
DIY svádí k ošklivému samodomo povrchu.
Nezapomínejme na naše blízké a udělejme radost hezkou fotografií kamarádům z fóra.
I pro mne platí, že nejdůležitější zvuk. Design je drahý.
Koukněme na hřejivé spojení skandivnávského stylu v pastelkách.

Můj německý přítel, recenzent časáku pro domácí kina, má doma něco podobného a za žádné klasické, sebelepší reproduktory, by své kino nevyměnil.

Osobně jsem zaměřen, jen na audio. Cokoli je nutné, nastavovat televizí, mě odrazuje.
Pro příznivce celkového dojmu všemi smysly, je systém kino-horn, mimořádně magický.
Pozvu Vás do archívu Martinova F-sportu.
Martin mi toleruje odkazy k nám a já jsem tomu rád.
Vše bylo řečeno. Využijme bohatého archivu -
http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... 652&page=0
DIY gramo Emperor, s Pro-Ject 12cc EVO, 9cc EVO, PJ 20th Anniversary Line Preamp, PJ Phono box S